11 lipca 2017 roku wybraliśmy się do Zabierzowa, niedaleko od Krakowa. Znajduje się tam jeden punkt gastronomiczny oferujący kebab z mięsem, któryż to postanowiliśmy zjeść i opisać.

Budka nazywa się U PAJDY, i gdy do niej doszliśmy, otoczona była robotnikami dokonującymi zakupów i spożywającymi posiłki. Obok znajdowały się stoliki umieszczone pod daszkiem. Obsługa była sprawna i uprzejma. Dowiedzieliśmy się, że gdyby nam było mało ostro, to możemy zgłosić się po więcej sosu.
Nie okazało się to jednak konieczne!

Sos wydawał się nieco zbyt pomarańczowy, jak na coś pikantnego, ale szczęśliwie – okazało się to tylko złudzeniem! Subtelnie uwalniał on swoją pikanterię… Nie bił może rekordów ostrości, ale był wystarczającą przyprawą do mięsa, które otrzymaliśmy, a którego było odpowiednio dużo. Niestety, wołowina była nieco słabo przypieczona, lecz smaczna. Dodatnia uwaga należy się także za resztę składników. Oprócz zwykłej, była też modra kapusta oraz czerwona cebula i małe krążki ostrej, zielonej papryki! Bułka była lekka i chrupiąca.
Przystąpmyż do przydzielenia punktów:
- Mięso – 3,5
- Sos – 4
- Pozostałe składniki – 4
- Kompozycja i wielkość – 4
- Obsługa – 3,5
Za 12 PLN, które można wpłacić kartą, dostaliśmy całkiem ciekawy smakowo i niemały wyrób, wpasowujący się w nasze gusta!
Iloczyn punktów to: 784.